6 beste hondenschoenen voor in de sneeuw (ook waterdicht!)


Waterdichte hondenschoenen voor in de winter

Het winterseizoen is een goed moment om te investeren in hondenschoenen. Voor uw harige vrienden betekent dit dat ze een paar accessoires krijgen die hun leven makkelijker maken als ze buiten gaan spelen en wandelen in het koude weer. De kortharige rassen en honden die gevoelig zijn voor de kou kun je eventueel voorzien van een jas of trui.

Hondenschoenen zijn niet altijd nodig, maar wel raadzaam bij slecht weer (regen, sneeuw, ijs). De schoenen beschermen de pootjes tegen schadelijke stoffen zoals ijs, sneeuw, strooizout en glasscherven. Ook bij een blessure houden de schoenen de wond schoon en droog.

Honden staan bekend om hun liefde voor koud weer, maar het kan gevaarlijk zijn wanneer je niet goed voor de poten van je hond zorgt. Sneeuw en ijs blijft zitten tussen de tenen zitten, en in dat ijs en sneeuw zit ook strooizout en strooizout is giftig voor honden. Niet alle honden staan erom te springen, maar voor hun eigen veiligheid zijn hondenschoenen geen overbodige luxe.

Hoe kies je de juiste hondenschoenen

  • De zool van de hondenschoen moet een goede grip bieden, zodat je hond gemakkelijk over verschillende oppervlakken kan lopen.
  • Kies hondenschoenen die waterafstotend zijn of waterdicht.
  • De zool van de hondenschoenen moet flexibel zijn, zodat de hond op een natuurlijke manier kan lopen.
  • Kies een hondenschoen met een verstelbare klittenbandsluiting.
  • De meeste honden houden niet van hondenschoenen. Als je hond nog nooit hondenschoenen heeft gedragen, bereid hem dan voor door de schoenen bij hem aan te doen in een rustige kamer. Laat hem vervolgens er een tijdje op lopen om eraan te wennen.
  • Controleer de maatvoering op de site van de fabrikant of leverancier en meet de poten van je hond op voordat je gaat bestellen.
  • Als je een overgevoelige hond hebt, probeer dan te beginnen met een paar warme sokken. Deze zijn ook perfect om onder de hondenschoenen te dragen zodat ze nog steeds de warmte kunnen voelen.
  • Potenbalsem is een geweldig product om de poten van je hond in de winter te beschermen en de beschadigde huid onder hun poten te laten helen.

Hieronder tref je een aantal verschillende soorten hondenschoenen aan, voor elke hond zit er wel wat wils tussen.

Beste winterschoenen algemeen

Kurgo Blaze Cross Rood hondenschoenen

Kurgo Hondenschoenen Kurgo Blaze Cross Rood

Heb je een hond die moeite heeft met het aantrekken van zijn hondenschoenen? Met behulp van deze schoenen heeft hij het gevoel dat hij zonder schoenen loopt! Deze lichtgewicht en flexibele rubberen zool kan zich zonder problemen aanpassen aan de poot van je hond. Het is gemaakt van duurzaam materiaal dat niet snel kapot gaat.

Deze schoenen hebben een ademend bovenwerk, waardoor de poten niet te heet of zweterig worden. Ook in de regen komen deze hondenschoenen goed tot hun recht, omdat er gebruik is gemaakt van waterafstotend nylon materiaal.

Beste winterschoenen algemeen tweede plaats

QUMY Hondenschoenen

QUMY Hondenschoenen

Alhoewel deze schoenen niet makkelijk aan- of uit zijn te trekken, bieden ze wel maximale veiligheid, kwaliteit en zijn ze ook nog eens modieus. Houd de voeten van je hond warm en droog met deze waterbestendige laarzen. Met een gegoten rubberen bodem die is uitgevoerd met anti-slip is dit de ideale hondenschoen.

Met de reflecterende strips zorg je ervoor dat je hond makkelijker opvalt als het donker is. Met meer dan 1.000 5-sterren beoordelingen van tevreden klanten kun je niet fout gaan.

Beste comfortabele hondenschoenen

Ultra Paws duurzame hondenschoenen

Ultra Paws hondenschoenen

Deze laarzen zijn perfect voor elke hond! Ze worden geleverd met een zeer flexibele PVC zool, wat geweldig is voor gevoelige honden die niet uit de “voeten” kunnen met een rubberen zool. De grip van deze schoenen is niet heel erg geweldig op gladde oppervlakken zoals ijs of sneeuw, maar ze zijn ideaal voor het lopen op de stoep of op het gras.

Beste goedkope hondenschoenen

Pawz Water-Proof hondenschoenen

Pawz water-proof waterafstotende hondenschoenen

Deze kleurrijke schoenen zijn perfect voor degenen die behoefte hebben aan een paar duurzame laarzen die ze overal mee naartoe kunnen nemen. Pawz rubberen schoenen zijn perfect voor honden die moeite hebben met de traditionele (stevigere) hondenschoenen. Het natuurlijke rubber biedt een uitstekende grip en de hond glijdt niet snel uit. Trek deze schoenen aan over een paar hondensokken en de poten van je hond blijven warm, beschermd en zitten comfortabel.

Beste duurzame hondenschoenen

RUFFWEAR Grip Tex Outdoor hondenschoenen

RUFFWEAR Grip Tex Outdoor hondenschoenen

De duurzaamheid van deze laarzen is ongeëvenaard. Ze zijn ontzettend goed bestand tegen slijtage, waardoor ze vele seizoenen mee kunnen gaan.

Beste trendy hondenschoenen

Boony hondenschoen

Je kunt nooit voorzichtig genoeg zijn met de poten van je hond. Van glas tot schelpen en uitdroging, ze zijn kwetsbaar in meer dan één opzicht! Daarom biedt Boony de ultieme bescherming.

Hebben honden echt hondenschoenen nodig?

Wandelen met je hond kan een geweldige ervaring voor ze zijn, maar het is belangrijk om rekening te houden met het weer en de seizoenen. Wanneer je de poten van je hond wilt beschermen tegen hitte of kou, schaf dan een paar kwaliteitsschoenen aan.

Worden hondenpoten koud in de winter?

Een huishond is zijn niet zo goed bestand tegen de kou als zwerfhonden, en het ene ras kan beter tegen kou dan het andere ras. Zo zal een Rottweiler nooit bestand zijn tegen ijzige omstandigheden, terwijl een Alaska Malamute moeiteloos omgaat met koude temperaturen. Een hond kan het dus koud hebben, net zoals mensen.

Kunnen de poten van een hond pijn doen?

Als je een hond hebt en met je hond in de sneeuw loopt, is het belangrijk om zijn poten schoon te houden. In de winter is niet de sneeuw of het ijs de boosdoener, maar wel het strooizout! Als de poten te lang worden blootgesteld aan strooizout kunnen zijn voetzolen verbranden door het zout. Dat doet, zoals je wellicht al vermoed, ook pijn bij een hond.

Remco Koppedraaijer

Op splendidlife.nl probeer ik mijn bezoekers op een eenvoudige manier kennis te laten maken met honden, hun gedrag, prijzen en achtergrondinformatie. Soms wat luchtig, soms wat technischer, maar in ieder geval vermakelijk.

Wat is er nieuw