Golden Retriever Cocker: Temperament en eigenschappen top 5


golden retriever cocker

De Golden Retriever Cocker is een speelse & aanhankelijke hond. Ben je graag actief bezig, of knuffel je graag met je hond, dan is deze hondensoort ideaal als gezinshond. Woon je in een appartement, dan is deze hond minder geschikt.

De Golden Retriever Cocker is een kruising tussen een Golden Retriever en Cocker Spaniël. Deze honden hebben een geweldig karakter / temperament, passend bij een goede gezinshond, zo zijn ze doorgaans erg actief, aanhankelijk, lief en intelligent.

Hoe groot wordt een Golden Retriever Cocker?

De Golden Retriever Cocker is, net zoals bij de andere nieuwe “designer” honden, een middelgrote hond. Een volwassen reu weegt tussen de 11.3 – 13.6 kg. Een volwassen teef weegt tussen de 9 – 11.3 kg. Over het algemeen kun je stellen dat een Golden Retriever Cocker tussen de 9 – 13.6 kg weegt als volwassen hond, afhankelijk van de bouw en het gewicht van de ouders.

Kijk je naar schofthoogte, dan komt de Cocker Spaniël reu tussen de 39 – 41 cm, en de teef tussen de 38 – 39 cm. De Cocker Spaniël weegt doorgaans tussen de 13 – 14,5 kg. De Golden Retriever reu heeft een schofthoogte tussen de 56 – 61 cm, de teef tussen de 51 – 56 cm. De Golden Retriever Cocker schofthoogte zal variëren tussen de 43 – 51 cm, afhankelijk van de schofthoogte van de ouders.

Waar kan ik een Golden Retriever Cocker kopen?

Ben je van plan een Golden Retriever Cocker te kopen, dan is het raadzaam dit te doen bij een betrouwbare fokker. Deze “designer” hond, levert als puppy doorgaans tussen de € 1000 – € 2000 op. Dat is dan ook de reden dat er veel broodfokkers zijn. Een broodfokker is een fokker die snel geld wilt verdienen aan puppies, zonder zich daarbij te bekommeren om de ouders, de kenmerken van de ouders, en de gezondheid van de pups.

Het uiterlijk, temperament, en gezondheid van de pup, hangt altijd af van de ouders waarmee gefokt wordt. Vooral bij “designer” honden, zitten er over het algemeen verschillen in de uiterlijke kenmerken, je fokt namelijk met 2 hondenrassen. Dat broodfokkers fokken met honden die veel medische problemen hebben, helpt daar niet bij.

Wil je een Golden Retriever Cocker toevoegen aan je gezin, koop deze hond dan niet via Marktplaats. Zoek online naar een fokker, deze hebben doorgaans een eigen website. Bekijk recensies, lees de informatie door over de honden waarmee gefokt wordt, en neem voordat je koopt de medische dossiers door van beide ouders. Houdt er ook rekening mee dat er altijd één van de ouders bij moet zijn, doorgaans is dat de moeder.

Verliezen Golden Retriever Cockers veel haar?

De Golden Retriever Cocker is geen hypoallergene hond, doordat deze hond het hele jaar door haar verliest, bestaat er kans op allergische reacties. Het is aan te bevelen de Golden Retriever Cocker eens per dag 10 – 15 minuten te borstelen, en eens per 4 – 6 weken naar de trimmer voor vachtverzorging.

Ben je allergisch, dan dien je ook rekening te houden met huidschilfers, kwijl en urine. Allergenen zorgen voor een allergische reactie, en allergenen kunnen zowel bij haarverlies, huidschilders, kwijl als urine, vrijkomen.

Voor een hygiënische en gezonde huid is het aan te bevelen, deze hond eens in de 6 – 8 weken in bad te doen.

Doordat deze hondensoort weinig kwijlt, is de kans op allergie door aanraking met kwijl, zeer klein.

Hoe oud worden Golden Retriever Cockers?

De Golden Cocker Retriever is een betrouwbare, middelgrote hond, het resultaat van het fokken met een Cocker Spaniël en Golden Retriever. Deze hondensoort heeft een levensverwachting van 10 – 15 jaar. Het is een loyale, betrouwbare, gezinshond. Deze intelligente en zachtaardige hond wordt vaak ook gebruikt als therapiehond.

Zijn Golden Retriever Cockers agressief?

Golden Cocker Retrievers zijn over het algemeen rustig en vriendelijk. De beide ouders (Cocker Spaniël en Golden Retriever) hebben doorgaans een zacht karakter. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat de Golden Cocker Retriever, vaak gezien wordt als de ideale kindvriendelijke gezinshond.

Net zoals bij andere hondensoorten, kunnen er ook uitzonderingen zijn. Sommige honden kunnen, wanneer ze bang of nerveus zijn, agressief zijn en nippen of bijten.

Agressiviteit bij deze hond kan verschillende oorzaken hebben. Doorgaans heeft dit te maken met hun omgeving. Een mishandelde hond heeft doorgaans een agressief temperament.

Deze hond is echter intelligent en kan doorgaans makkelijk worden getraind. Heb je meerdere honden, zorg dan voor een veilige omgeving, waar de hond zich kan terugtrekken. Als dat niet het geval is, zorg dan simpelweg voor een veilige omgeving, geef de hond de ruimte en tijd, en begin te trainen, wanneer dat kan.

Het tam maken van een agressieve Golden Retriever Cocker, is doorgaans makkelijker dan bij andere hondensoorten.

Blaffen Golden Retriever Cockers veel?

De Golden Retriever Cockers staat niet bekend om het blaffen, maar kan blaffen wanneer er mensen op bezoek komen. Door vroegtijdig te beginnen met socialiseren en trainen, kun je de hond leren niet te blaffen tegen bezoekers.

Hoe oud worden Golden Retriever Cockers?

De Golden Retriever Cockers is een kruising tussen de Golden Retriever en de Cocker Spaniël, ook wel bekend als de Dakota Sport Retriever. Deze middelgrote hond heeft een levensverwachting tussen de 10 – 13 jaar.

Remco Koppedraaijer

Op splendidlife.nl probeer ik mijn bezoekers op een eenvoudige manier kennis te laten maken met honden, hun gedrag, prijzen en achtergrondinformatie. Soms wat luchtig, soms wat technischer, maar in ieder geval vermakelijk.

Wat is er nieuw