Chihuahua pup: 7 dingen die je nu wilt weten


Chihuahua pup aan het rusten op zijn kleed

Een Chihuahua pup kopen? Dit is een van de kleinste hondenrassen die er bestaan, zijn al eeuwenlang menselijke metgezellen. Deze hondjes, niet veel groter dan een bierglas zijn machtig genoeg om een klein deel (of meer) van de wereldbevolking uit te maken. Chihuahua’s zijn een geweldige optie voor mensen die allergie├źn hebben omdat hun vacht zo dun is. Ze gedijen ook goed in warmere klimaten en zijn een uitstekend gezelschapsdier!

De Chihuahua hond heeft een verborgen geschiedenis die teruggaat tot de 12e eeuw. Het kleine ras maakte ooit deel uit van het Azteekse rijk. Men gaat ervan uit dat de Azteken met de hond hebben gefokt, tot de hond ontstond die wij nu kennen, de Chihuahua.

De Chihuahua is een klein hondje dat in Mexico leefde. De Spaanse veroveraars vernietigden hun beschaving, maar gelukkig werden deze kleine hondjes herontdekt en weer tot leven gewekt.

Chihuahua pups voelen zich vanaf de geboorte al heel erg groot. Dat komt door de geschiedenis. Al in de tijd van de Azteken (12de eeuw) werden deze honden al geprezen, en door de Spanjaarden werden ze bijna uitgeroeid. Vandaag de dag aanbidden we ze niet meer, maar zijn ze de ideale huishond.

Beppie, de eerste geregistreerde Chihuahua door de Amerikaanse Kennel Club in 1908 is een icoon van dit hondenras.

Bij wie past een Chihuahua het beste?

Chihuahua’s zijn het perfecte huisdier voor stadsmensen. Ze zijn klein, energiek en hebben niet veel beweging of verzorging nodig om hun vrolijke karakter te behouden! Vooral de mini Chihuahua verlangt weinig lichaamsbeweging. Als je je hond meeneemt voor een snelle wandeling, is hij voor de avond al zo moe dat hij gemakkelijk kan gaan slapen. Komt de hond terecht bij een gezin, dan het liefste bij een gezin met oudere kinderen, dit omdat deze hond nogal fel kan reageren op te drukke of te lomp spelende kinderen.

Latijns-Amerikaanse honden zoals de Chihuahua houden van een warm en vochtig klimaat, maar ze hebben ook een dikke vacht die bestand is tegen koudere klimaten. Om deze harige vrienden onder alle weersomstandigheden gelukkig te houden, is het verstandig een hondentrui of hondenjas aan te schaffen.

Een Chihuahua pup in huis halen

https://www.nederlandsechihuahuaclub.nl/

De beslissing om je nieuwe Chihuahua te adopteren of te kopen bij een fokker is persoonlijk en vereist onderzoek. Gelukkig zijn er veel bronnen op het web die je kunnen helpen bij het vinden van een ethische bron voor gezonde puppies.

Een Chihuahua pup heeft korte pootjes en een fragiel lijfje waardoor hij moeilijk te verzorgen is. Dit is de reden waarom je ze regelmatig aantreft bij dierenasiels.

Chihuahua’s kunnen heel leuk zijn, maar ze vereisen zorgvuldige VOORBEREIDING en overweging. De juiste Eigenaar is bereid om tijd te investeren in het leren over deze honden voordat ze er een adopteren.

Een Chihuahua pup adopteren

Er is een kans dat u het perfecte huisdier vindt in het lokale dierenasiel. Een meerderheid van de dierenasiels heeft aangegeven met enige regelmaat Chihuahua’s te op te vangen. Vaak komt dit door het hebben van te weinig tijd, een “corona” pup of door gedragsproblemen bij de hond.

De beste manier om een geweldige metgezel te vinden is via een dierenasiel. Veel mensen denken dat alleen agressieve of slecht gehumeurde rassen in het dierenasiel terecht komen, maar niets is minder waar! Bovendien hoef je er minder tijd en geld in te steken. Doorgaans zijn de honden bij het dierenasiel al voorzien van de nodige vaccinaties en zijn ze ook vaak al geholpen. Terwijl je bij een pup van de fokker alles vanaf het begin moet regelen.

Wanneer je op zoek bent naar een Chihuahua pup, is het internet je eerste stop. De meeste dierenasiels hebben een eigen site waarop alle honden staan vermeld, daarnaast zie je ze ook regelmatig voorbij komen op Marktplaats.

Een Chihuahua fokker vinden

Chihuahua pup is aan het bijten op de vinger van zijn baas

Het internet staat vol met broodfokkers en illegale handelaren. Zorg ervoor dat je onderzoek doet om te voorkomen dat je wordt misbruikt door deze criminelen. Bezoek de websites van de fokkers, bekijk hun sociale profielen (Facebook, Twitter) en verdiep je in de advertenties en geschiedenis van de fokkers. Wees voorzichtig bij het kopen van je nieuwe kortharige of langharige Chihuahua pup; controleer elke fokker die u overweegt grondig voordat je een overgaat tot het kopen van een Chihuahua pup. Let wel op: De prijs van een Chihuahua stopt niet bij de aanschaf, het brengt ook nog de nodige jaarlijkse kosten met zich mee.

Vraag van tevoren naar eventuele gezondheidsproblemen of aandoeningen, vraag eveneens of je de moeder of beide ouders mag ontmoeten. Als je een fokker bezoekt en alles rondom de Chihuahua pup lijkt te mooi om waar te zijn, dan is dat doorgaans ook zo. Bezoek de site van de Nederlandse Chihuahua club voor meer informatie.

Remco Koppedraaijer

Op bjornl1.sg-host.com probeer ik mijn bezoekers op een eenvoudige manier kennis te laten maken met honden, hun gedrag, prijzen en achtergrondinformatie. Soms wat luchtig, soms wat technischer, maar in ieder geval vermakelijk.

Wat is er nieuw