Boston Terriër: Karakter en eigenschappen opgesomd in 5 stappen


boston terrier

The populariteit van de Boston Terriër is nog steeds, alweer een kleine eeuw geleden sinds het eerste nestje het levenslicht zag, ontzettend populair. Ze werden in eerste instantie gefokt als vechthond, maar tegenwoordig zijn het aanhankelijke gezinshonden, die in Amerika ook wel de “American gentleman” worden genoemd.

Dit zijn aanhankelijke honden die met iedereen in de familie om kunnen gaan, ongeacht of ze in een rijtjeshuis of appartement leven. Deze speelse honden hebben echter ook veel liefde en beweging nodig. Heb je deze hond goed getraind, dan heb je een metgezel voor het leven.

De Boston Terriër is een kruising tussen een Engelse Bulldog en een English White terriër, wat later in de tijd werd beschouwd als inteelt. De eerste reu en teef die werden geboren, werden genaamd Judge (reu) en Gyp (teef). De Boston Terriër is een inheems Amerikaans ras.

Hoeveel kost een Boston Terriër?

Voordat je een Boston Terriër pup of volwassen hond gaat kopen, wil je de prijs weten. Over het algemeen kost een Boston Terriër tussen de € 1000 – € 1500. De gemiddelde prijs ligt op € 1200.

Een Boston Terriër met een stamboom, medische verklaringen en duidelijke geschiedenis van beide ouders, kunnen al snel tussen de € 2000 – € 8000 kosten.

Wil je binnenkort een hond kopen, kijk dan eerst bij je lokale dierenasiel. Bij het dierenasiel ben je voor een volwassen Boston Terriër over het algemeen rond de € 400 – € 500 kwijt, inclusief registratie en vaccinatie.

Mocht je liever een Boston Terriër pup kopen, koop deze dan bij een betrouwbare fokker, in plaats van op Marktplaats. De prijzen spreken doorgaans de broodfokkers erg aan, en die geven niet om de gezondheid van de ouders of die van de puppies. Vraag om de gegevens van beide ouders en blader door de gezondheidsverklaringen. En is geen van de ouders aanwezig als je de pups gaat bekijken, sla dan over en ga bij een andere fokker kijken.

Naast de kosten van aanschaf, ben je ook kosten kwijt aan hondenvoer. Deze hond weegt doorgaans tussen de 5,5 – 11,5 kg, en ze eten ongeveer 240 – 400 gram per dag, afhankelijk van hun beweeglijkheid.

Voor een zak hoogwaardig voer, zoals van Virbac, betaal je doorgaans tussen de € 4,50 – € 5,50 per kilo. Een zak van 12 kg gaat, afhankelijk van de hoeveelheid voer die je hond nodig heeft, tussen de 30 – 50 dagen mee. Grofweg kun je dus tot 2 maanden doen, als de hond een lage energiebehoefte heeft. Uiteraard kun je ook goed uit de voeten met goedkoper voer, in dat geval is het doorgaans verstandig met je dierenarts te overleggen.

Over het algemeen ben je naast het hondenvoer ongeveer € 5 – € 10 per maand kwijt aan lekkernijen / beloning.

Naast de kosten van het voer en de aanschaf, heb je ook andere dingen nodig, te denken valt aan een hondenmand, speeltjes, bench en een lijn. Doorgaans liggen de kosten hiervan rond de € 500.

Hoe oud wordt een Boston Terriër?

De gemiddelde levensverwachting van deze hond ligt tussen de 11 – 13 jaar. Ze hebben een korte snuit, waardoor ze op latere leeftijd problemen krijgen met ademhalen, dit is dan ook de reden dat deze honden een lage levensverwachting hebben. Het gebrek aan zuurstof is doorgaans de boosdoener wanneer het gaat om hartklachten. In 75% van de gevallen dat de een Boston Terriër komt te overlijden, is hartfalen de doodsoorzaak. De oudste, bekendste, hond van deze soort is 15 jaar oud geworden.

Hoe groot is een Boston Terriër?

De Boston Terriër komt in 3 verschillende formaten: Onder de 6,8 kg, 6,8 – 8,6 kg, en 9 – 11,5 kg. De schofthoogte ligt doorgaans tussen de 30 – 43 cm. Ongeacht hun gewicht, dient de Boston Terriër er stevig uit te zien, nooit mager of schraal.

Kunnen Boston Terriërs goed alleen zijn?

Boston Terriërs kunnen doorgaans 4 – 6 uur alleen zijn, afhankelijk van hun leeftijd en de training die ze hebben gehad. Zorg in ieder geval voor voldoende speeltjes, een plek waar ze zich veilig voelen (mand), voer en water. Boston Terriërs dienen nooit langer dan acht uur alleen gelaten te worden.

Deze hond, voelt zich het prettigste als hij bij zijn baasjes is. Spelen, training, knuffelen, alles vinden ze goed. Alleen zijn, dat is één van de dingen waar deze hond niet van houdt, zolang de hond op de juiste manier is getraind. Bij een goede training (en de hoop dat de hond zijn plas in kan houden), kan deze hond in het gunstigste geval wel alleen thuis blijven van 09:00 – 17:00 uur.

Remco Koppedraaijer

Op bjornl1.sg-host.com probeer ik mijn bezoekers op een eenvoudige manier kennis te laten maken met honden, hun gedrag, prijzen en achtergrondinformatie. Soms wat luchtig, soms wat technischer, maar in ieder geval vermakelijk.

Wat is er nieuw