Amerikaanse Staffordshire Terriër: 5 belangrijke eigenschappen


amerikaanse staffordshire terrier

De Amerikaanse Staffordshire Terriër is een gespierd hondenras, wat bekend staat om zijn formaat; ze zijn echter ook lief en aanhankelijk richting de familieleden. deze honden zijn graag bij de mensen waar ze van houden, of het nu gaat om joggen, spelen in de tuin, of knuffelen op de bank.

Ze zijn intelligent, en vermaken hun baas graag, waardoor ze makkelijk te trainen zijn; het intellect van deze hond moet wel met enige regelmaat worden geprikkeld. Als ze mentaal niet worden beziggehouden, dan zetten ze al snel, uit verveling, de tanden in het meubilair. Amerikaanse Staffordshire Terriërs kunnen, als ze niet goed zijn getraind, het baasje met gemak de straat over trekken, de richting op waar ze zelf heen willen. Deze hond heeft een sterke, standvastige, baas nodig, die duidelijke grenzen aangeeft, zonder daarvoor de hond te kleineren.

Socialisatie is bij deze hondensoort van groot belang. Deze hond is van nature afstandelijk, zeker wanneer het gaat om andere dieren. Dit hondenras werkt graag, en doen het goed in wedstrijden waarbij ze het van hun lichamelijke kracht moeten hebben, zoals bij politiewerk of behendigheidstraining. Met de juiste training kan deze hond een ideale metgezel worden, één die houdt van knuffelen met zijn familie.

De Amerikaanse Staffordshire Terriër is aanhankelijke, loyale, en kindvriendelijke hond, waardoor dit een ideale gezinshond is. Ze zijn doorgaans speels en zachtaardig, zolang ze voldoende getraind, en gesocialiseerd, zijn.

Wat kost een Amstaff?

De kosten van een Amerikaanse Staffordshire Terriër hangt af van vele factoren, zoals de reputatie van de fokker, nestgrootte, stamboom van de pups, populariteit van het ras, training en socialisatie. Hieronder zie je een globale prijs die je moet betalen, wanneer je een Amerikaanse Staffordshire Terriër wilt kopen.

De gemiddelde prijs voor een Amerikaanse Staffordshire Terriër ligt tussen de € 1000 – € 1750. Dit is de prijs voor een goedkope Amerikaanse Staffordshire Terriër, zonder documentatie, zonder rechten om door te fokken, en zonder showkwaliteit. Voor een puppy betaal je doorgaans rond de € 800, het is echter niet raadzaam een pup te kopen zonder papieren.

Ben je op zoek naar een hond met een superieure stamboom, dan wil je een puppy kopen met recht van fokken en een goede, gedocumenteerde, stamboom en medische verklaringen. In dat geval betaal je de hoogste prijs, een Amerikaanse Staffordshire Terriër pup, met de volledige documentatie en een superieure stamboom, kost je als gauw tussen de € 2500 – € 9500.

Hoeveel beweging heeft een Amerikaanse Stafford nodig?

Een Amerikaanse Staffordshire Terriër heeft regelmatig beweging nodig. Deze grote honden zijn sterk en hebben veel energie, ze hangen dus niet graag op de bank. Sommige van deze honden zullen het prima vinden, bankhangen, maar het is niet iets wat jij zou moeten aanmoedigen.

Een Amerikaanse Stafford is een slanke, grote, en gespierde hond. Ze hebben dus regelmatig beweging nodig. Neem ze mee naar buiten om de plassen, speel met ze, onderneem actieve dingen met ze. Frisbees, balspellen en joggen zijn ideaal, wanneer de hond zijn energie kwijt moet. Als een Amerikaanse Staffordshire Terriër onvoldoende mogelijkheden krijgt om zijn energie kwijt te raken, dan gaat hij zich vervelen.

Een verveelde Amstaff kan dan nerveus worden en bijvoorbeeld schoenen of meubels kapot gaan maken. Dit kun je vermijden door de hond te laten spelen met hondenpuzzels, samen spelletjes te doen, en genoeg andere activiteiten om zijn energie te verbranden. Doorgaans kun je ervan uitgaan dat een Amerikaanse Staffordshire Terriër 60 – 90 minuten beweging per dag nodig heeft. Als jij ze genoeg aandacht geeft, en ze genoeg laat bewegen, dan zijn dit uitstekende gezinshonden.

Waar is een Amerikaanse Stafford voor gefokt?

In Amerika is de Amerikaanse Staffordshire Terriër gefokt voor een stabiel temperament, en aangepast op het jagen op knaagdieren, ongedierte, wild, en voor werk op de boerderij, daarom is dit ras ook zo sterk en moedig. Dit ras komt voort uit anderen hondenrassen zoals de Bulldogs en Mastiffs, en is in het verleden ook vaak ingezet voor hondengevechten.

Is de Amerikaanse Staffordshire Terriër een goede gezinshond?

De Amerikaanse Staffordshire Terriër is een zachtaardige hond die goed overweg kan met kinderen, daarom is deze ook geschikt als gezinshond. Over het algemeen zijn het lieve honden, die van mensen houden. Alhoewel ze vaak clownesk overkomen, genieten ze van het leven en van het samen zijn met hun familie. Elke hond is echter anders, in de verkeerde handen, of in het geval van verwaarlozing, kan deze hondensoort agressief worden.

Is de Amerikaanse Staffordshire Terriër een pitbull?

De Amerikaanse Staffordshire Terriër heeft veel trekjes van de Amerikaanse Pitbull Terriers, ondanks het feit dat ze al 50 jaar lang gescheiden worden gefokt. Dit ras wordt desondanks gezien als een pitbull.

Wat is het verschil tussen de Amerikaanse Staffordshire Terriër en de Pitbull

Over het algemeen, is de Amerikaanse Staffordshire Terriër nagenoeg dezelfde hondensoort als de Amerikaanse pitbull. Tegenwoordig is het enige verschil het uiterlijk.

Remco Koppedraaijer

Op splendidlife.nl probeer ik mijn bezoekers op een eenvoudige manier kennis te laten maken met honden, hun gedrag, prijzen en achtergrondinformatie. Soms wat luchtig, soms wat technischer, maar in ieder geval vermakelijk.

Wat is er nieuw