Alles Over het Gewicht van een Boerenfox – Ken de Feiten


Boerenfox gewicht

De Boerenfox is een hondenras dat bekend staat om zijn atletische lichaam en vriendelijke karakter. Het gewicht van een Boerenfox kan variëren, maar over het algemeen wegen ze tussen de 7 en 14 kilogram. Het is belangrijk om het gewicht van je Boerenfox te controleren om zijn gezondheid te ondersteunen. In dit artikel leer je alles wat je moet weten over het gewicht van een Boerenfox.

Geschiedenis van de Boerenfox

Belangrijkste punten

 • De Boerenfox is een hondenras dat ontstaan is in Nederland.
 • Het ras is ontstaan uit een kruising tussen verschillende terriërrassen.
 • Oorspronkelijk gefokt als een boerderijhond.
 • Boerenfoxen werden gebruikt om ongedierte, zoals ratten, op boerderijen te bestrijden.
 • Ze staan bekend om hun atletische bouw en waakzame karakter.

Belangrijke punten

 • De Boerenfox is een hondenras afkomstig uit Nederland.
 • Oorspronkelijk gefokt als een boerderijhond.
 • Ze zijn ontstaan uit een kruising tussen verschillende terriërrassen.
 • Boerenfoxen werden gebruikt voor het bestrijden van ongedierte op boerderijen, zoals ratten.
 • Ze hebben een atletische bouw en een waakzaam karakter.

Geschiedenis van de Boerenfox

De Boerenfox is een populair hondenras in Nederland en heeft een interessante geschiedenis. Het ras is ontstaan uit een kruising tussen verschillende terriërrassen en werd oorspronkelijk gefokt als een boerderijhond. Boerenfoxen werden gebruikt om ongedierte, zoals ratten, op boerderijen te bestrijden. Door hun atletische bouw en waakzame karakter waren ze uitstekende werkhonden.

De exacte oorsprong van de Boerenfox is niet helemaal bekend, maar het ras is ontstaan in Nederland en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een geliefd gezelschapsdier. Hoewel hun hoofdtaak vroeger het bestrijden van ongedierte was, hebben Boerenfoxen zich bewezen als betrouwbare metgezellen en familiehonden. Ze staan bekend om hun energieke en speelse karakter en vormen vaak sterke banden met hun eigenaars.

De Boerenfox heeft een uniek uiterlijk en karakteristieke eigenschappen die kenmerkend zijn voor het ras. Ze hebben meestal een middelgroot formaat, een kortharige vacht en een atletische lichaamsbouw. De vacht van een Boerenfox kan verschillende kleurpatronen hebben, zoals bruine vlekken op een witte vacht. Deze honden hebben ook een waakzaam en alert karakter, wat hen geschikt maakt als waakhond.

Kenmerken van de Boerenfox:

 • Middelgroot hondenras
 • Kortharige vacht
 • Atletische lichaamsbouw
 • Verschillende kleurpatronen
 • Waakzaam en alert karakter

De geschiedenis van de Boerenfox heeft bijgedragen aan zijn populariteit en unieke eigenschappen. Of je nu geïnteresseerd bent in dit hondenras vanwege zijn werkverleden of als gezelschapsdier, de Boerenfox blijft een geliefde keuze voor hondenliefhebbers in Nederland.

Kenmerken van een Boerenfox

Een Boerenfox is een middelgrote hond met een kortharige vacht. Deze energieke honden hebben meestal een atletisch lichaam en kunnen hoogbenig zijn. De vacht van een Boerenfox kan verschillende kleuren hebben, zoals bruine vlekken op een witte vacht. Dit ras is ontstaan uit een kruising tussen verschillende terriërrassen en staat bekend om zijn waakzame karakter.

Vanwege hun oorsprong als boerderijhond zijn Boerenfoxen over het algemeen actieve en speelse honden. Ze hebben veel beweging nodig om fit en gezond te blijven. Naast hun fysieke kenmerken staat de Boerenfox ook bekend om zijn vriendelijke karakter. Deze honden kunnen goede gezelschapshonden zijn en kunnen over het algemeen goed opschieten met andere huisdieren en kinderen.

Om ervoor te zorgen dat een Boerenfox zich goed ontwikkelt, is het belangrijk om ze op jonge leeftijd goed te socialiseren en ze een consequente opvoeding te geven. Door ze bloot te stellen aan verschillende situaties en mensen, kunnen ze leren om zich evenwichtig en goed aangepast te gedragen. Een Boerenfox kan een geweldige toevoeging zijn aan een gezin, maar het is belangrijk om te zorgen voor voldoende aandacht, beweging en mentale stimulatie.

Kenmerken van een Boerenfox:

 • Middelgroot formaat
 • Kortharige vacht
 • Atletisch lichaam
 • Hoogbenig
 • Verschillende kleuren vacht, zoals bruine vlekken op een witte vacht
 • Energiek en speels karakter
 • Goede gezelschapshonden
 • Kunnen goed opschieten met andere huisdieren en kinderen

Met deze kenmerken maakt de Boerenfox een uniek en geliefd hondenras. Hun levendige persoonlijkheid en atletische bouw maken ze perfect voor gezinnen die op zoek zijn naar een actieve en speelse metgezel.

Gewicht van een Boerenfox pup

Als je een Boerenfox pup hebt, is het belangrijk om zijn gewicht goed in de gaten te houden. Het gewicht van een pup kan variëren, maar een gezonde Boerenfox pup zou gemiddeld tussen de 1,5 en 3 kilogram moeten wegen, afhankelijk van de leeftijd en grootte. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat ze een gezond groeiproces doormaken.

Een goede manier om het gewicht van je Boerenfox pup te controleren, is door regelmatig te wegen. Dit kan je doen bij de dierenarts of met een weegschaal thuis. Als je merkt dat je pup te snel of te langzaam groeit, is het verstandig om advies in te winnen bij een dierenarts. Zij kunnen je helpen bij het bepalen van het juiste voedingspatroon en de hoeveelheid beweging die je pup nodig heeft.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat het gewicht van een Boerenfox pup niet alleen wordt bepaald door voeding en beweging, maar ook door genetische factoren. Sommige Boerenfox pups zullen van nature wat kleiner en lichter zijn, terwijl anderen groter en zwaarder kunnen zijn. Het is belangrijk om de individuele groei van je pup te volgen en te zorgen voor een gezonde en gebalanceerde levensstijl.

LeeftijdGemiddeld gewicht
8 weken1,5 – 3 kilogram
12 weken2,5 – 5 kilogram
16 weken4 – 7 kilogram

Vergeet niet dat elke Boerenfox pup uniek is en zijn eigen groeipatroon heeft. Het is altijd verstandig om advies in te winnen bij een dierenarts om ervoor te zorgen dat je pup op de juiste manier groeit en zich ontwikkelt. Door het gewicht van je Boerenfox pup goed te monitoren en de juiste zorg te bieden, kun je hem helpen om op te groeien tot een gezonde en gelukkige volwassen hond.

Volwassen gewicht van een Boerenfox

Een volwassen Boerenfox heeft meestal een schofthoogte van ongeveer 40 centimeter en weegt tussen de 7 en 14 kilogram. Het ras heeft vaak kenmerken van een Jack Russell, zoals zwarte of bruine vlekken op een witte vacht. Het exacte gewicht kan variëren, afhankelijk van de individuele hond en genetische factoren.

Boerenfoxen zijn middelgrote honden die een atletisch lichaam hebben. Ze hebben een gespierde bouw en zijn over het algemeen goed geproportioneerd. Hun schofthoogte, gemeten vanaf de schouders, is typisch rond de 40 centimeter. Dit geeft ze een elegante uitstraling en maakt ze wendbaar en snel.

In termen van gewicht varieert een volwassen Boerenfox meestal tussen de 7 en 14 kilogram. Het exacte gewicht kan afhangen van verschillende factoren, waaronder de individuele hond en genetische aanleg. Sommige Boerenfoxen kunnen zwaarder zijn dan anderen, maar het is belangrijk dat ze een gezond gewicht behouden om hun welzijn en algehele gezondheid te ondersteunen.

Als het gaat om het uiterlijk, hebben Boerenfoxen vaak een witte vacht met zwarte of bruine vlekken. Deze vlekken kunnen op verschillende plaatsen voorkomen en geven elke hond een uniek uiterlijk. De combinatie van de witte vacht en gekleurde vlekken geeft de Boerenfox een opvallend en aantrekkelijk uiterlijk.

GewichtRangeOpmerkingen
7 kilogramMinimaal gewichtSommige Boerenfoxen zijn van nature kleiner en lichter van bouw.
14 kilogramMaximaal gewichtSommige Boerenfoxen kunnen groter en zwaarder zijn dan andere.

Het gewicht van een Boerenfox is echter niet het enige belangrijke aspect van zijn gezondheid. Het is ook essentieel om ervoor te zorgen dat je hond een gebalanceerd dieet krijgt, voldoende lichaamsbeweging krijgt en regelmatige dierenartscontroles ondergaat. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je Boerenfox een gelukkig en gezond leven leidt.

Gezond gewicht en gezondheid van een Boerenfox

Het handhaven van een gezond gewicht is essentieel voor de algehele gezondheid van een Boerenfox. Overgewicht kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, zoals gewrichtsproblemen en hartziekten. Daarnaast zijn Boerenfoxen vatbaar voor bepaalde erfelijke aandoeningen, zoals patella luxatie en erfelijke oogafwijkingen. Door het gewicht van je Boerenfox in de gaten te houden en regelmatige dierenartscontroles te doen, kun je de gezondheid van je hond ondersteunen.

Patella luxatie is een aandoening waarbij de knieschijf van de Boerenfox uit de groef glijdt. Dit kan leiden tot pijn en kreupelheid. Het is belangrijk om het gewicht van je Boerenfox binnen een gezond bereik te houden om de belasting op de kniegewrichten te verminderen en het risico op patella luxatie te verminderen. Regelmatige lichaamsbeweging en een uitgebalanceerd dieet spelen een belangrijke rol bij het handhaven van een gezond gewicht.

Daarnaast kunnen Boerenfoxen ook erfelijke oogafwijkingen hebben, zoals cataract of progressieve retina atrofie. Een gezond gewicht kan helpen om de algemene gezondheid van de ogen te ondersteunen. Het is belangrijk om je Boerenfox regelmatig door een dierenarts te laten controleren op mogelijke erfelijke oogafwijkingen en andere gezondheidsproblemen.

AandoeningSymptomenBehandeling
Patella luxatiePijn, mank lopen, moeite met springenChirurgie kan nodig zijn om de knieschijf op zijn plaats te houden
Erfelijke oogafwijkingenVerminderd zicht, troebelheid in de ogenBehandeling varieert afhankelijk van het type oogafwijking

Het is belangrijk om te onthouden dat elk individu uniek is en dat de gezondheid van een Boerenfox afhangt van verschillende factoren, waaronder genetica, voeding en lichaamsbeweging. Raadpleeg altijd een dierenarts voor specifiek advies over het behoud van een gezond gewicht en het bevorderen van de algehele gezondheid van je Boerenfox.

Belangrijke punten:

 • Het handhaven van een gezond gewicht is essentieel voor de algehele gezondheid van een Boerenfox
 • Overgewicht kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals gewrichtsproblemen en hartziekten
 • Boerenfoxen zijn vatbaar voor erfelijke aandoeningen zoals patella luxatie en erfelijke oogafwijkingen
 • Regelmatige dierenartscontroles en een uitgebalanceerd dieet zijn belangrijk voor de algehele gezondheid van je Boerenfox

“Een gezond gewicht helpt bij het voorkomen van veel gezondheidsproblemen bij Boerenfoxen en draagt bij aan een gelukkig en actief leven.”

Opvoeding en Beweging voor een Gezond Gewicht

Een consequente opvoeding en voldoende beweging zijn essentieel voor het behouden van een gezond gewicht bij een Boerenfox. Door je hond op de juiste manier te trainen en hem voldoende lichaamsbeweging te geven, kun je voorkomen dat hij overgewicht ontwikkelt en zijn algehele gezondheid ondersteunen.

Als het gaat om opvoeding, is consistentie de sleutel. Leer je Boerenfox van jongs af aan de juiste gedragsregels en beloon positief gedrag. Een consequente opvoeding zorgt ervoor dat hij begrijpt wat van hem wordt verwacht en voorkomt dat hij ongewenst gedrag ontwikkelt, zoals bedelen om voedsel of te veel eten.

Naast opvoeding heeft een Boerenfox ook voldoende beweging nodig om fit en gezond te blijven. Deze honden zijn van nature actief en energiek, en dagelijkse wandelingen en speeltijd zijn belangrijk om aan hun behoefte aan lichaamsbeweging te voldoen. Zorg ervoor dat je je Boerenfox regelmatig laat rennen, spelen en mentale stimulatie biedt, zoals puzzelspeelgoed of gehoorzaamheidstraining.

Opvoeding van een BoerenfoxVoldoende Beweging
– Consistente training en gedragsregels– Dagelijkse wandelingen en speeltijd
– Positieve bekrachtiging van gewenst gedrag– Rennen, spelen en mentale stimulatie bieden
– Voorkomen van ongewenst gedrag, zoals bedelen om voedsel– Puzzelspeelgoed of gehoorzaamheidstraining toevoegen

Door je Boerenfox op te voeden met een consequente en positieve aanpak, en hem voldoende lichaamsbeweging te geven, kun je zorgen voor een gezond gewicht en een gelukkige en actieve hond.

Sociaal gedrag van een Boerenfox

Een Boerenfox staat bekend om zijn vrolijke en waakzame karakter. Deze honden zijn over het algemeen sociaal en kunnen goed opschieten met andere huisdieren en kinderen, mits ze goed gesocialiseerd zijn. Het is belangrijk om je Boerenfox op jonge leeftijd kennis te laten maken met verschillende situaties en mensen om een evenwichtig en goed aangepast gedrag te bevorderen.

“Boerenfoxen zijn bekend om hun vriendelijke aard en hun vermogen om zich aan te passen aan verschillende sociale omgevingen. Ze kunnen ontzettend liefdevol zijn voor hun gezin en staan altijd paraat om hen te beschermen,”

Om het sociale gedrag van je Boerenfox te bevorderen, is het belangrijk om hem voldoende mogelijkheden te geven om andere honden en mensen te ontmoeten. Dit kan onder andere door regelmatige wandelingen in het park, spelen met andere honden en het bezoeken van hondenspeelplaatsen. Door je Boerenfox op jonge leeftijd te socialiseren, kun je ervoor zorgen dat hij zich comfortabel voelt in verschillende sociale situaties en een gezellige en sociale gezelschapshond wordt.

De voordelen van een goed gesocialiseerde Boerenfox

 • Een goed gesocialiseerde Boerenfox zal minder snel angstig of agressief gedrag vertonen.
 • Hij zal zich comfortabel voelen in nieuwe omgevingen en met nieuwe mensen.
 • Je kunt hem gemakkelijker meenemen naar openbare plaatsen zonder dat hij zich ongemakkelijk voelt.
 • Je Boerenfox zal beter kunnen omgaan met andere huisdieren en kinderen.

Een goed gesocialiseerde Boerenfox kan een vrolijke en waakzame metgezel zijn die zowel binnen als buiten het gezin goed functioneert. Door tijd en aandacht te besteden aan de socialisatie van je Boerenfox, kun je zijn sociale vaardigheden ontwikkelen en ervoor zorgen dat hij zich op zijn gemak voelt in verschillende sociale omgevingen.

Gedrag van een goed gesocialiseerde BoerenfoxGedrag van een slecht gesocialiseerde Boerenfox
SpeelsAgressief
ZelfverzekerdAngstig
Sociaal met andere hondenOnrustig rond andere honden
Rustig in nieuwe omgevingenOverweldigd in nieuwe omgevingen

Boerenfoxen als gezinshond

Boerenfoxen kunnen uitstekende gezinshonden zijn. Met hun lieve karakter en goede socialisatie kunnen ze een waardevolle aanvulling zijn op het gezin. Ze kunnen een loyale metgezel zijn voor zowel kinderen als volwassenen.

Een goede socialisatie is essentieel voor een Boerenfox als gezinshond. Door je hond op jonge leeftijd kennis te laten maken met verschillende situaties, mensen en andere huisdieren, kun je ervoor zorgen dat ze goed aangepast gedrag ontwikkelen. Dit draagt bij aan een harmonieuze interactie binnen het gezin.

Boerenfoxen hebben over het algemeen een vriendelijk en zachtaardig karakter. Ze kunnen goed overweg met kinderen, maar het is belangrijk om kinderen te leren hoe ze op een respectvolle manier met de hond moeten omgaan. Onder toezicht kunnen Boerenfoxen uitstekende speelkameraadjes zijn voor kinderen, waardoor ze samen mooie herinneringen kunnen creëren.

Als gezinshond heeft een Boerenfox voldoende aandacht, beweging en mentale stimulatie nodig. Door regelmatige wandelingen, speeltijd en interactie met het gezin te bieden, kun je ervoor zorgen dat je Boerenfox gelukkig en tevreden is. Zorg er ook voor dat je hond een rustige plek heeft om zich terug te trekken wanneer hij dat nodig heeft.

Kenmerken van Boerenfoxen als gezinshond:

 • Lief en zachtaardig karakter
 • Goed in de omgang met kinderen
 • Goede socialisatie is belangrijk
 • Heeft voldoende aandacht, beweging en mentale stimulatie nodig

Tips voor het behoud van een gezond gewicht bij een Boerenfox

Het behouden van een gezond gewicht bij een Boerenfox vereist enige toewijding. Hier zijn enkele nuttige tips om ervoor te zorgen dat je hond op een gezond gewicht blijft:

 1. Zorg ervoor dat je hond voldoende beweging krijgt. Boerenfoxen hebben dagelijkse wandelingen en speeltijd nodig om fit en gezond te blijven. Streef naar minstens 30 minuten tot een uur beweging per dag, afhankelijk van de energiebehoefte van je Boerenfox.
 2. Bied een uitgebalanceerd dieet aan dat voldoet aan de voedingsbehoeften van je Boerenfox. Kies voedzaam voedsel dat speciaal is samengesteld voor honden. Vermijd voeding met overtollige calorieën en let op de portiegrootte om overeten te voorkomen.
 3. Wees attent op de hoeveelheid voeding die je geeft. Het is belangrijk om de aanbevolen hoeveelheid voeding te volgen op basis van het gewicht en de activiteitsniveaus van je Boerenfox. Overvoeding kan leiden tot gewichtstoename en gezondheidsproblemen.
 4. Vermijd het geven van tafelrestjes of extra traktaties. Deze kunnen bijdragen aan gewichtstoename en zijn mogelijk niet geschikt voor de voedingsbehoeften van je Boerenfox. Kies in plaats daarvan voor gezonde traktaties die speciaal zijn gemaakt voor honden.

Het behouden van een gezond gewicht is essentieel voor de algehele gezondheid en het welzijn van je Boerenfox. Door regelmatige beweging, een uitgebalanceerd dieet en de juiste hoeveelheid voeding kun je ervoor zorgen dat je hond een gezond gewicht behoudt en een gelukkig, actief leven leidt.

Voorbeeldtabel: Voedingsrichtlijnen voor een Boerenfox

Gewicht Boerenfox (kg)Dagelijkse hoeveelheid voeding (gram)
7150-200
10200-250
14250-300

Deze voedingsrichtlijnen kunnen variëren afhankelijk van de leeftijd, fysieke activiteit en het metabolisme van je Boerenfox. Het is altijd raadzaam om advies te vragen aan een dierenarts om de juiste voeding en portiegrootte voor jouw specifieke hond te bepalen.

Boerenfoxen en hondensporten

Boerenfoxen zijn over het algemeen energieke en atletische honden die goed presteren in verschillende hondensporten. Activiteiten zoals flyball en apporteren kunnen een geweldige manier zijn om je Boerenfox te laten bewegen en mentaal uit te dagen. Flyball is een teamsport waarbij honden een parcours met hindernissen afleggen en een bal terugslingeren naar hun baasje. Het vereist snelheid, behendigheid en goede samenwerking tussen hond en baasje.

Apporteren is een activiteit waarbij de hond objecten, zoals een bal of frisbee, terugbrengt naar zijn baasje. Het is zowel fysiek als mentaal stimulerend voor de Boerenfox en kan helpen om overtollige energie kwijt te raken. Het is belangrijk om te beginnen met apporteren op een veilige en gecontroleerde omgeving, zoals een afgesloten tuin of hondenpark.

Deelname aan hondensporten kan niet alleen voor plezier zorgen, maar ook de band tussen jou en je Boerenfox versterken. Het kan hen helpen om discipline te leren en hun gehoorzaamheid te verbeteren. Bovendien bieden hondensporten een geweldige gelegenheid om andere hondenbezitters te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Conclusie

Het gewicht van een Boerenfox is een belangrijk aspect van zijn gezondheid en welzijn. Het varieert tussen de 7 en 14 kilogram, afhankelijk van de individuele hond en genetische factoren. Door het gewicht van je Boerenfox goed in de gaten te houden, hem voldoende beweging te geven en een evenwichtig dieet te bieden, kun je zijn gezondheid ondersteunen en ervoor zorgen dat hij een gelukkig en actief leven leidt.

Het is essentieel om regelmatig de dierenarts te bezoeken om de gezondheid van je Boerenfox te controleren en eventuele problemen vroegtijdig te detecteren. Het handhaven van een gezond gewicht bij een Boerenfox helpt om gewrichtsproblemen en hartziekten te voorkomen. Bovendien is het belangrijk om aandacht te besteden aan zijn voeding en ervoor te zorgen dat hij de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt zonder overtollige calorieën.

Door je Boerenfox voldoende beweging te geven en hem te betrekken bij hondensporten zoals flyball en apporteren, kun je zijn fysieke en mentale gezondheid stimuleren. Boerenfoxen zijn van nature energiek en atletisch en genieten van actieve bezigheden. Het deelnemen aan hondensporten kan ook de band tussen jou en je Boerenfox versterken.

Al met al is het gewicht van een Boerenfox een belangrijk aandachtspunt voor zijn welzijn. Door de juiste zorg en aandacht te geven aan zijn gewicht, kun je ervoor zorgen dat je Boerenfox een gezond en gelukkig leven leidt. Blijf alert op eventuele veranderingen en raadpleeg altijd een dierenarts voor professioneel advies met betrekking tot de gezondheid van je Boerenfox.

Veelgestelde vragen

Wat is een boerenfox?

Een boerenfox is een hoogbenige terriër die oorspronkelijk gefokt werd als boerderijhond voor het jagen op klein wild en als waakhond.

Wat is het karakter van een boerenfox?

Boerenfoxen staan bekend om hun atletische en eigenwijze karakter. Ze zijn dominant en hebben ervaring nodig met honden om goed getraind te worden.

Hoe oud kan een boerenfox worden?

Een boerenfox kan gemiddeld 14 jaar oud worden, mits hij goed verzorgd wordt en voldoende beweging en speeltijd krijgt.

Moet ik veel ervaring hebben met honden om een boerenfox te houden?

Ja, vanwege hun dominante karakter hebben boerenfoxen eigenaren nodig met ervaring in het trainen en omgaan met honden.

Hoe groot wordt een boerenfox?

Een boerenfox kan ongeveer 45 centimeter hoog worden en staat bekend om zijn atletische bouw.

Hoe zit het met de vachtverzorging van een boerenfox?

Boerenfoxen hebben een korte vacht die regelmatig ruit. Ze hoeven niet veel geborsteld te worden, maar tijdens de rui is wat extra aandacht nodig.

Zijn boerenfoxen geschikt als gezinshond?

Ja, mits goed getraind en gesocialiseerd, kunnen boerenfoxen vrolijke en waakzame gezelschapshonden zijn voor het hele gezin.

Hebben boerenfoxen veel beweging nodig?

Ja, boerenfoxen zijn atletische honden die veel beweging en speeltijd nodig hebben om gelukkig en gezond te blijven.

Zijn boerenfoxen geschikt voor appartementen?

Nee, vanwege hun atletische en jachtgerichte karakter hebben boerenfoxen ruimte en gelegenheid nodig om te bewegen. Een tuin of een actieve leefomgeving is ideaal voor hen.

Zijn boerenfoxen vocaal?

Ja, boerenfoxen hebben de neiging om te blaffen en zijn soms vocaal, vooral als ze niet voldoende bezig gehouden worden. Training kan helpen om dit gedrag te beheersen.

Remco Koppedraaijer

Op splendidlife.nl probeer ik mijn bezoekers op een eenvoudige manier kennis te laten maken met honden, hun gedrag, prijzen en achtergrondinformatie. Soms wat luchtig, soms wat technischer, maar in ieder geval vermakelijk.

Wat is er nieuw